Kampioenen WTC Vlaamse Ardennen op het gemeentehuis van Brakel

De kampioenen van WTC Vlaamse Ardennen werden zaterdag op het gemeentehuis van Brakel ontvangen. Hieronder de tekst die werd voorgelezen en waar de verschillende kampioenen staan in vermeld.

Voorstelling WTC Vlaamse Ardennen

Wij zijn een wielertoeristenclub die onder de benaming WTC Vlaamse Ardennen Brakel actief is. Wij zijn één van de vijf wielerclubs die Brakel rijk is en bestaan sinds 1983, met andere woorden: dit jaar bestaan wij ondertussen 35 jaar. De club is samengesteld uit drie groepen. De A-ploeg, de besten of de ‘hardrijders’, de B-ploeg, de minderen of de ‘genieters’ en C -ploeg, de dames of beter gezegd ‘de plakkers’. Het totaal aangesloten leden bedraagt ongeveer 90 renners. Meer laten wij niet toe voor de veiligheid en het financieel kostenplaatje. Alles moet daarenboven organiseerbaar blijven op vlak van volgwagens en reservemateriaal. Vanaf de tweede zondag van maart tot de eerste zaterdag van oktober worden wekelijks ritten van ongeveer 80/60/40 km gereden met start om 9u/8u30 en aankomst rond 11u30 in het lokaal of een van de sponsorende caf é’s in en rond Brakel.

Onder leiding van een dynamisch bestuur werd dit jaar terug een succesvol jaarlijks steakfestijn georganiseerd, waarop 1200 eters afkwamen, gespreid over twee dagen. Opnieuw werd een driedaagse uitstap naar de Westhoek met verblijf in Lo – Reninge zonder problemen tot een goed einde hebben gebracht. De data voor beide evenementen en het programma voor het volgende fietsjaar liggen inmiddels in grote lijnen vast en worden binnenkort aan de leden kenbaar gemaakt. Begin maart 2019 zijn we terug op de Brakelse en Vlaamse Ardennen wegen te zien, in onze gebruikelijke outfit, met sponsors Richa Fashion, Garage Jürgen Heerman en Eurowater Belgium.

Ons lokaal is sinds 2012 gevestigd in caf é Ceres, bij Eric en Marianne. Deze personen staan steeds klaar om onze leden de zondagmorgen te ontvangen voor de inschrijvingen bij de ritten en zorgen iedere eerste zondagmiddag van de maand voor sandwichen. Iedereen weet dat de goede werking van een wielerclub staat of valt met een clublokaal waar men zich kan thuisvoelen. Waarvoor onze welgemeende dank.

Maar nu alle aandacht naar onze kampioenen.

Kampioenen A-ploeg, de ‘hardrijders’

Dit jaar hebben we een kampioenenduo: Geert Debaets en Joris Mangeleer

Kampioen A-ploeg: Geert Debaets

Geert is 53 jaar oud en woont samen met Sabine op de Kunnenberg in Brakel. Hij is technical manager bij Eurowater Belgium, een van onze sponsors.

Geert reed in 31 ritten 2752 km of een gemiddelde van bijna 90 km per rit, en miste uiteindelijk slechts 1 rit. Precies dezelfde rit als Joris, trouwens.
Als telg van een bekende sportfamilie in het Brakelse verdiende Geert zijn eerste sportstrepen in de atletiek om daarna, met wisselend succes, actief te zijn in het voetbal bij zijn geliefde club ‘FC Kruisstraat’. In 2011 en dus pas op latere leeftijd kreeg hij de

Geert is bovendien als bestuurslid een van de bezielers van de club. Iedereen waardeert zijn bijdrage in het organiseren van het ‘Ieperweekend’, het verkennen van parcours en het aanbrengen van sponsorgelden. Daarbij is voor hem deze kampioenstitel bijzonder omdat ook zijn partner Sabine de hoofdvogel afschoot bij de C-ploeg of de ‘plakkers’.

Proficiat Geert en doe zo verder !

Kampioen A-ploeg: Joris Mangeleer

Joris is 37 jaar oud, woont samen met Ineke op de Warande in Brakel en is sedert begin dit jaar de trotse ‘superpapa’ van Maurice. Opvallend, ook hij heeft zijn roots op de flanken van de Kunnenberg. Hij is aktief als verzekeringsmakelaar bij Concordia te Gent.

Joris reed in 31 ritten 2752 km of een gemiddelde van bijna 90 km per rit , en miste uiteindelijk slechts 1 rit. Precies dezelfde rit als Geert. In de voetbalsport zou men spreken van ‘gamefixing’ ! Naast Geert heeft immers ook Joris een voetbalverleden, dus …

De basis voor zijn kampioenschapstitel werd door Joris gelegd door naar zijn werk te fietsen, tenminste als hij uit zijn bed geraakte. 2018 was voor Joris een streefdoel. Hij wilde koste wat koste kampioen worden in het jaar van de geboorte van zijn zoon. Naar het schijnt heeft Maurice dezelfde koersbenen van Joris, ook goed behaard dus. Opvolging is dus verzekerd, er zit toekomst in de club. Om zijn zuurgehalte wat op peil te houden en tegen de opkomende krampen lust Joris na de rit wel eens een recupdrankje, een Rodenbach of nog liever een Oude Geuze Boon. Hij mag natuurlijk geen flauw figuur slaan bij zijn companen van de ‘hardrijders’ !

Een dikke proficiat en een applaus voor Joris !

Kampioen B-ploeg, de ‘genieters’: Sandra Donie

Sandra is 47 jaar oud en woont met haar tweeling Antje en Laure op de Kunnenberg in Brakel. Zij is werkzaam in de poetsdienst en opvang van de Basisschool De Rijdtmeersen in Brakel.

Sandra haalde dit jaar de kampioenstitel met 2053km in 30 ritten, of bijna 70 km per rit, en versloeg hiermee nipt, zoals men zegt met een banddikte, Bart Roos met 1 km.

Geboren en getogen op de Berendries als dochter van vroegere Flandriaberoepsrenner Willy was Sandra voor het wielrennen vanzelfsprekend in de wieg gelegd. Sandra is echt
een typische allrounder. Zij trekt haar streng op alle terreinen, ook al heeft ze een hekel

aan kasseien. In de winterperiode houdt ze haar conditie op niveau via wekelijkse spinningsessies waardoor ze bij aanvang van het wielerseizoen direct haar mannetje staat. Na de voorgaande jaren met steeds topvijf plaatsen bewijst Sandra door het behalen van deze kampioenstitel dat ze ondertussen een vaste waarde is bij de ‘genieters’. Ze laat hierbij een ganse reeks mannelijke toppers uit de B – ploeg achter zich.

Kampioen C-ploeg, de ‘plakkers’: Sabine Van Muylem

Sabine is 45 jaar oud en woont samen met Geert op de Kunnenberg in Brakel. Zij is als verpleegkundige actief in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Geraardsbergen.

Ondanks het feit dat dit voor Sabine pas het tweede jaar was in de club, reed ze dit jaar bij de ‘plakkers’ iedereen uit de wielen en reed ze in 29 ritten 1210 km of ruim 100 km meer dan Arlette en Edwina.

Voor Sabine is de liefde voor de fiets gekomen met de liefde voor Geert. Vier jaar geleden stond Sabine toevallig buiten aan de Kunnenberg terwijl de Kunnenberg toevallig op het trainingsparcours van Geert lag. Geert stopte om te vragen of Sabine het zag zitten om lid te worden van de wielertoeristenclub en kijk dit jaar zijn ze een kampioenskoppel. Sabine was dit jaar dertig zondagen van het seizoen present, met of zonder clubtruitje, want als ‘grote zweter’ had zij het, met de voorbije warme zomer, niet altijd zo gemakkelijk. Zij veroverde de titel na een spannend duel met Tanja, die echter door een stomme val op de Valkenberg de strijd moest staken en de rest van het seizoen in een rolstoel verder moest. Tanja heeft ons echter verzekerd dat 2019 het jaar van de revanche wordt, met of zonder klikpedalen !

Proficiat Sabine en geef haar ook een daverend applaus !

En nu we toch aan het applaudisseren zijn mogen we ook Marc De Vleeschauwer niet vergeten te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de club als bestuurslid. Momenteel legt hij de lat wat lager en heeft hij Edwin vervoegt bij ‘de plakkers’. Bedankt Marc !

Wij kunnen besluiten met de vaststelling dat WTC Vlaamse Ardennen een bloeiende club is met een ruim ledenaantal, caf é Ceres als enthousiaste thuisbasis en steunend op een trouwe schare sponsors. De goede verstandhouding in de club wordt weerspiegeld door ons kampioenenduo en kampioenenkoppel. En waarschijnlijk zit er niet alleen in de Kruisstraat iets in het water maar is dat ook het geval in de Kunnenberg !

X