dav

Gedaan met traditionele rondleidingen in de bibliotheek van Herzele

Gedaan met de traditionele rondleidingen in de bibliotheek in De Wattenfabriek!  De  leerlingen van het basisonderwijs  in Herzele ontdekken de bib en de bijhorende collectie op een speelse en interactieve manier.

Aan de hand van  een spel:  Bibster. Zo werkt het…

In teams van twee of drie personen  krijgen de leerlingen opdrachten en vragen via een tablet.  De  antwoorden vinden ze in de online catalogus of in de boeken zelf, waarover ze op voorhand een korte uitleg krijgen van een bibmedewerker. Daarna kruipen de leerlingen in de huid van een blogger, want per drie juist beantwoorde vragen mogen ze een bericht posten op hun blog. Door snel en juist te antwoorden, krijgen ze meer posts en ook meer volgers. Het team dat de opdrachten het best uitvoert en dus de meeste volgers heeft, wint het spel.

Vorige week waren het vijfde en het zesde leerjaar aan de beurt. Al zeven klassen hebben het spel gespeeld, met  enthousiaste reacties als gevolg. In december komen het derde en vierde leerjaar Bibster spelen.

X