Reveil doorbreekt de stilte
©Sophie Richez - Reveil doorbreekt de stilte op het kerkhof van Appelterre

Reveil doorbreekt de stilte

Reveil doorbreekt de stilte
Reveil begraafplaats Appelterre-Eichem

Op de begraafplaatsen van Appelterre-Eichem, Aspelare en Meerbeke kon je donderdagavond 1 november een reveil mee beleven.  In de drie gemeentes  dompelden muzikanten, fanfares, dichters en verhalenvertellers hun lokale begraafplaats  onder in een warme gloed van ingetogen muziek, po ëzie  en  lokale levensverhalen. Zo is een Reveil een eerbetoon aan de wortels van elke gemeente. Met het diepste  respect  voor elke overtuiging.  

Nieuwkomer dit jaar was de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia in Appelterre-Eichem (begraafplaats J.B. Van Langenhaeckestraat / Molenveldweg). Ze maakten er meteen een dorpsgebeuren van, want ook de Gezinsbond, de koren Sint-Gertrudis en In Dulci Jubilo 2000, de toneelvereniging WIK, Samana en de Strijdersbond voor de Vrede leveren een bijdrage met een woord, een lied of een verhaal.

X