Je kan helpen, OC De Beweging is op zoek naar oude kledij

Het Orthogogisch centrum De Beweging Gijzenzele neemt deel op zaterdag 12 en zondag 13 januari 2019 (noteer alvast in uw agenda) aan het inclusief theaterproject ‘Het Scheldeoffensief’. Je kan helpen, OC De Beweging is op zoek naar oude kledij. De kledij gaat in bad en zal dienen als decorstuk in het ‘Wintersprookjeskwartet’. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Het Scheldeoffensief trekt met haar bijzondere spelersploeg ook naar een unieke locatie in Gijzenzele: de Sint — Bavokerk. Het Scheldeoffensief is een theaterlabo dat goesting en talent voor theater bij mensen met een beperking wil opsporen, uitdagen en tonen aan een breed publiek. In het OC De Beweging verblijven cli ënten met een neuro-motorische beperking. Het centrum organiseert ook dagbesteding en semi — industrieel werk om zinvolle dag-invulling voor de cli ënten te voorzien.
‘Het Wintersprookjeskwartet’ is een productie die mensen met een beperking op twee sporen in beweging brengt, naast de deelnemers aan het theaterstuk zijn cli ënten in de ateliers aan de slag met oude kledij. Vandaar deze warme en duurzame oproep: breng je oude kledij (lichte tinten) naar het stoffenatelier van OC De Beweging in Gijzenzele, Brielstraat 46 zodat de cli ënten het kleuren-bad kunnen laten vollopen’, vraagt Peggy Van Hoeymissen, die een groot hart heeft voor OC De Beweging en het ronduit schitterend project onder de leiding van ‘Het Scheldeoffensief’.
Tickets
De opvoeringen vinden plaats op zaterdag 12 januari en zondag 13 januari 2019 telkens om 16 u en om 19 u. Aan u de keuze. Frank Dierens maakt samen met muzikant Geoffrey Burton een variant op Winter’s Tale. We bevelen u ‘Wintersprookjes’ warm aan. Actie. Passie. Ontroering. De acteurs gaan het beste van zichzelf geven. Zin om het zelf mee te maken? Kom dat zien.Tickets kosten 12 en 10 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be, www.gcdekluize.be.                                 Reporter 17