Prijsuitreiking ‘Oosterzele zoekt’ in feestelijk jasje

In bib Scheldewindeke had op maandagavond 19 november de prijsuitreiking plaats van de fietszoektocht. Dienst Bibliotheek & Toerisme Oosterzele en VTB – cultuur Land van Rode sloegen de handen in mekaar en organiseerden een zoektocht. 65 deelnemers legden de tocht af van ongeveer 16 km, die slingerde onder meer langs mooie plekjes in de deelgemeenten Scheldewindeke, Moortsele en Landskouter. Het parcours viel fel in de smaak. Er werden 10 winnaars gelukkig gemaakt. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Schepen Jean — Marie De Groote: ‘We hebben de laatste jaren een nieuwe wind doen waaien op het departement toerisme. Ik som graag eens de realisaties op: het toeristisch loket in de bibliotheek, de succesrijke kunstroute op zondagen 12 en 19 augustus, en de zomerzoektocht in samenwerking met VTB-cultuur — met veel dank aan Nadine en Armand -, de nieuwe toeristische brochure, een perfecte gids om het landelijke Oosterzele te verkennen’, speechte schepen Jean Marie De Groote. ‘Wat nog in de pijplijn zit, is de afwerking van een digitaal platform in samenwerking met Toerisme Vlaamse Ardennen, om zelf wandelingen en andere toeristische routes op uit te stippelen’.

Schepen Jean Marie De Groote had woorden van dank en stak de loftrompet over de gemeentelijke Dienst Toerisme, het bibteam, onder de leiding van bibliothecaris Filiep  Van Grembergen en VTB —cultuur. Hij wees op de goede samenwerking en dankte alle sponsors en de deelnemers voor hun interesse. De prijsuitreiking werd met een receptie feestelijk afgerond.

Glunderende prijswinnaars

De waardevolle prijzen werden gewonnen door Erwin Mannaert (Scheldewindeke, hoofdprijs, fiets en cadeaubon), 2 de prijs: Frank De Corte (Oosterzele), 3 de: Gunter De Backer (Zwalm), 4 de: Juliette Bekaert (Bachte —Maria – Leerne), 5 de Roger De Ridder (Zottegem), 6 de: Donald Van Neste (Kruishoutem), 7 de: Rosine De Bock (Nederename), 8 ste: Nathalie Van Hyfte (Scheldewindeke), 9 de: Marte Parmentier (Landskouter), 10 de: Andrea Bekaert (Nazareth). Hartelijke felicitaties aan de tien winnaars en alle deelnemers aan de zoektocht.                                 Reporter 17