Julien en Nicolas De Malderé maken schitterend fotoboek

Oosterzelenaar Julien De Malderé is inmiddels 78 jaar geworden, maar de creativiteit is er nog altijd. Altijd moet hij bezig zijn. Hij reed de jongste jaren met de fiets meermaals de ‘Ronde van Oosterzele’. Hij nam foto’s, foto’s en nog eens foto’s. Hij volgt het reilen en zeilen in de fusiegemeente Oosterzele. Altijd met het fototoestel in aanslag. Duizendpoot Julien De Malderé vond, samen met zijn zoon Nicolas, het ogenblik aangebroken om zijn vierde fotoboek uit te brengen. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle)

Julien en Nicolas vonden het opportuun werk te maken van een fotoboek vol kapelletjes en enkele bezienswaardigheden van de fusiegemeente Oosterzele. Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden. Een stuk erfgoed in beeld verteld.
Kapelletjes
Een fotoboek vol kapelletjes? Julien De Malderé: ‘Graag wil ik met dit fotoboek je laten kennis maken met de grote verscheidenheid aan kapellen en kapelletjes in de fusiegemeente Oosterzele. De foto’s komen in zwart – wit het best tot hun recht. Maar er komen ook een aantal andere bezienswaardigheden aan bod, zoals molens, kerktorens, Balegemse steen,…Onze fusiegemeente Oosterzele is gekend voor zijn prachtige natuur, mooie velden, statige bomen, knotwilgen, betoverende landschappen. Geen wonder dat veel wandelaars en fietsers, wielertoeristen,…het landelijke Oosterzele komen doorkruisen. Tijdens mijn vele fietstochten ontdekte ik de vele kapelletjes in de gemeente Oosterzele. Ik vond ze langsheen landbouwwegels, grote banen, nissen, aan huisgevels, hoven, heklijsten, bomen,…Ik nam de foto’s tussen mei 2017 en september 2018. Ik ben mijn zoon Nicolas heel dankbaar voor zijn medewerking aan het fotoboek. Hopelijk blijven al deze bezienswaardigheden bewaard voor het nageslacht’, weet Julien De Malderé.
Interesse?
Nieuwsgierig naar het vierde fotoboek? Het boek is te verkrijgen bij Julien De Malderé, Groenweg 26,Oosterzele. Het boek telt 125 bladzijden en kost 16 euro. Info en reservaties: 09 / 363 04 80.    Reporter 17

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X