Historische zoneraad Brandweerzone Vlaamse Ardennen

De zoneraad van Brandweerzone Vlaamse Ardennen kwam voor de laatste keer samen in de huidige constellatie. Een historisch moment want het was onder de vleugels van deze zoneraad dat de opstart en uitbouw van de brandweerzone werd gerealiseerd.

Zonecommandant Peter De Vijlder richtte het woord tot alle vertegenwoordigers van de steden en gemeenten, om hen te bedanken voor de innige en positieve samenwerking. “Onze hulpverleningszone is dankzij jullie uit de startblokken geraakt en is nu op weg om haar koers binnen het brandweerlandschap verder te zetten. Het was deze zoneraad die immers voor de moeilijke taak stond om de opstart en uitbouw van de brandweerzone te realiseren.”

De Vijlder richtte een bijzonder woord van dank aan Ronses burgemeester Luc Dupont, die fungeerde als voorzitter van de zone. “Onder zijn aanvoering de zone kon uitgroeien van een jonge en diverse organisatie, naar een volwassen en gestructureerde samenwerking van meer dan 450 brandweerlieden, verspreid over 8 posten, verantwoordelijk voor meer dan 500 km ².”

Om de goede samenwerking te vereeuwigen, werd een foto genomen, welke zal worden opgehangen in de maatschappelijke zetel. De zoneraad krijgt in januari een nieuwe samenstelling, gelet op de laatste gemeenteraadsverkiezingen.