Politie-inspecteur drie dagen werkonbekwaam na schermutseling

Gisterenmiddag omstreeks 12u00 werd de politie van Ninove opgeroepen voor een agressieve man in een winkel gelegen aan de Vuurkruisenstraat in Ninove.  De man stelde zich agressief op ten aanzien van het winkelpersoneel en wenste de zaak niet te verlaten.  

Bij tussenkomst werd de verdachte eveneens weerspannig naar de politiediensten toe.  Toen ze hem naar buiten wilden begeleiden, ontstond er een schermutseling waarbij één van de politie-inspecteurs gewond raakte, waardoor laatstgenoemde 3 dagen arbeidsongeschikt raakte.  De verdachte, een 29-jarige man uit Ninove, werd weerhouden en door het parket Oost-Vlaanderen onmiddellijk gedagvaard. Hij zal zich op 30 januari 2019 moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Dendermonde.