Wim Claeys geeft zich helemaal bloot in ‘Zwartzak’

Wie het verhaal ‘Zwartzak’ van Wim Claeys wil horen, moet zondag 27 januari om 15 u in GC De Kluize in Scheldewindeke zijn. “Zwartzak’ is een ontroerende, maar ook grappige vertelling waarin Gentenaar Wim Claeys zich blootgeeft en zijn publiek deel laat worden van een stuk — verwerkte of onverwerkte — geschiedenis van Wereldoorlog II. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Na zijn geslaagde theatertour ‘IJzer’ gaat Wim Claeys in ‘Zwartzak’ nog een stap verder. In zijn gloednieuwe ‘coming of age’ graaft verteller, zanger, accordeonist Wim Claeys doorheen zijn eigen verleden. Opgegroeid als zoon van een Oost-Fronter en als kind gekneed door het militante Vlaams Nationalisme, blikt de veertiger met weerzin, loutering en mildheid terug op zijn jeugdjaren.
Tickets kosten 14, 13, 12, 11 en 10 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be, www.gcdekluize.be.   Reporter 17
X