Wout en Yilke verkozen tot jeugdprins en -prinses

Na de topeditie van de carnavalstoet op zaterdag namen de kinderen zondag de fakkel over om carnaval te vieren. Een kleurrijke stoet uitgelaten kinderen trok zondagnamiddag van het Stationsplein naar de feestzaal in de Bevegemse Vijvers, begeleid door een fanfare en enkele carnavalswagens.

De keuze van het Feestcomit é voor de nieuwe locatie bleek een schot in de roos om meer dan 100 kinderen en hun families van de wervelende show van Matroos Jens te laten genieten. Elk jaar worden op het Kindercarnaval ook een jeugdprins en -prinses verkozen. Bij de jongens pakte de zesjarige Wout Van Den Berghe het publiek in met zijn shufflekunsten. Bij de meisjes trok Yilke Van De Mergel aan het langste eind en ze wordt zo voor de derde keer op rij jeugdprinses. Na haar derde prinsenjaar zal ze dan ook aangesteld worden als jeugdkeizerin. “Anders dan bij de volwassenen kan er bij de jeugd meer dan één keizer of keizerin zijn,” legt voorzitter Lieven Buysse uit. “Het fantastische jeugdkeizerspaar Briek en Joyca blijft dan ook aan, en zal nog vaak hun inmiddels echt populair geworden duet kunnen brengen, net als zondagmiddag of zelfs zaterdagnacht in de fuiftent.”

Verdere activiteiten Feestcomit é Zottegem

Maandag 7 januari: Seniorencarnaval (14.45 u.)

Woensdag 9 januari: Bezoek aan Woonzorgcentrum Egmont (14 u.) en AZ Sint-Elisabeth (16 u.)

Vrijdag 11 januari: Bezoek aan Beschermde Werkplaats Zottegem (11 u.)

Maandag 14 januari: Teruggave symbolische stadssleutel (20.11 u. — raadzaal stadhuis)