Davidsfonds verwacht je op Toast Literair

Toast Literair 2018

Davidsfonds Oosterzele verwacht je op zondag 20 januari in bib Scheldewindeke om ‘Toast Literair’ mee te beleven. De laureaten van de Junior Journalistenwedstrijd worden geproclameerd. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Niets is zo gezellig als een lekker ontbijt op een zondagmorgen. Niets zo ontspannend als even wegdromen bij een boeiende auteurslezing. Davidsfonds Oosterzele combineert beide en nodigt je alweer eens van harte uit op de grootste literaire brunch van Vlaanderen en Brussel: Toast literair. En uiteraard ook een toast op 2019. Davidsfonds Oosterzele serveert op zondag 20 januari vanaf 8 u 30 tot 9 u 30 een rijkelijk ontbijt. Auteur Koen Peeters is de centrale gast op ‘Toast Literair’. ‘De Mensengenezer’ brengt het verhaal van Remi, een West-Vlaamse boerenjongen, die voorbestemd is om de boerderij over te nemen. Hij heeft een bijzondere relatie met zijn oom, nonkel Marcel die met hem steeds opnieuw soldatenbegraafplaatsen wil bezoeken. Op een dag deelt Remi zijn besluit mee aan zijn ouders, hij wil intreden bij de jezuïeten om aan de voorbestemming te ontsnappen. Hoe het verder afloopt verneem je op de lezing in bib Scheldewindeke. Koen Peeters ontving voor ‘De Mensengenezer’ de ECI literatuur prijs van 2017. Van een mooie bekroning gesproken.
Wie wordt de nieuwe jeugdreporter?
We zijn net als jullie benieuwd wie de nieuwe Jeugdreporter 2019 wordt? Davidsfonds maakt de laureaten bekend. Benieuwd wie -uit de vele deelnemende leerlingen uit de Oosterzeelse scholen – de sierlijkste pen heeft. De laureaat mag ook nog eens deelnemen aan de intergewestelijke wedstrijd. Met het nieuw bekroond jong schrijftalent ziet het er naar uit dat er in Oosterzele een opvolger voor reporter 17 in zicht is.   De pluimuitreiking wordt afgerond met een receptie. Davidsfonds Oosterzele dankt nu al alle leerlingen die aan de ‘Junior Journalist’ wedstrijd hebben deelgenomen en alle leerkrachten die met veel enthousiasme de leerlingen motiveerden om deel te nemen.         Reporter 17