Vice-premier Alexander De Croo te gast in de politiezone Brakel

Deze ochtend was Vice-premier Alexander De Croo te gast in de politiezone Brakel(Brakel-Zwalm-Maarkedal-Horebeke)   en gaf hij duiding over zijn boek ‘De eeuw van de vrouw’ tijdens een ontbijtsessie.
De politiezone Brakel telt heel wat vrouwelijke medewerkers ( en dit zowel burgers als politiemensen) waaronder commissaris Delphine Schelpe ( momenteel waarnemend korpschef).
In de politiezone Brakel zijn zo’n 23 vrouwen actief waaronder 12 operationele politievrouwen.
De samenvatting van dit uniek boek luidt als volgt: De toekomst is bezig en ze is vrouwelijk. Alleen hebben we dat nog onvoldoende begrepen. Vrouwen en hun rechten vormen de sleutel tot de vooruitgang die ook onze samenleving broodnodig heeft. Wij denken in Europa nogal snel dat we onze zaken goed geregeld hebben. Het is de rest van de wereld die een probleem heeft. Maar dat is lang niet zo. En dat moet beter. Mede door zijn werk als minister van Ontwikkelingssamenwerking heeft Alexander De Croo ontdekt dat de rol van de vrouw wereldwijd, dus ook bij ons, met te weinig ambitie en te veel vooroordelen wordt ingevuld. Hij houdt in De eeuw van de vrouw een gloedvol pleidooi voor de volledige gelijkheid tussen mannen en vrouwen. De voorbeelden die hij aanhaalt, zijn even ontstellend als verhelderend, of het nu gaat om genderverschillen, de loonkloof, de beroepskansen of de rol van de vrouw in het gezin. De eeuw van de vrouw is een ware eyeopener. Zeker aan aanrader. Het boek is verkrijgbaar in de betere boekhandel en kost ongeveer rond de 20 euro.