Nationaal Kiescollege N-VA zet Matthias Diependaele op promimente plaats verkiezingen 2019

Zottegem schepen (en binnen drie jaar burgemeester) Matthias Diependaele kreeg van het Nationaal Kiescollege van N-VA de eerste plaats op de Vlaamse lijst voor Oost-Vlaanderen.

Het Nationaal Kiescollege van de N-VA heeft de prominente plaatsen voor de verkiezingen van 26 mei 2019 vastgelegd. Dit voorstel wordt daarna voorgelegd aan de Provinciale Kiescolleges. Op 9 februari volgt dan de definitieve goedkeuring van de volledige lijsten door de partijraad, het hoogste politieke orgaan van de N-VA.

Fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Matthias Diependaele staat op de eerste plaats op de Vlaamse lijst voor Oost-Vlaanderen. Hij wordt gevolgd door Sarah Smeyers, die de overstap maakt van het federale halfrond. Lijstduwer is Lieven Dehandschutter, burgemeester van Sint-Niklaas. De Kamerlijst wordt getrokken door Europees Parlementslid Anneleen Van Bossuyt. Op de tweede plaats vinden we Christoph D’Haese, burgemeester van Aalst en Kamerlid. Kamervoorzitter Siegfried Bracke sluit de lijst af als duwer.