Provinciale subsidies voor de detailhandel naar aanleiding van de doortocht van de Tour door Geraardsbergen.

Het provinciebestuur geeft subsidies aan steden en gemeenten en aan middenstands- en handelsverenigingen in functie van een beter lokaal beleid rond detailhandel en verdere professionalisering en promotie van de sector.

“Detailhandel is een essentieel onderdeel van de provinciale en lokale economie. Met gemiddeld 19 handelspanden per 1000 inwoners is detailhandel ook zeer aanwezig in de Oost-Vlaamse gemeenten,” zo stelt de nieuwe gedeputeerde voor middenstand, Leentje Grillaert (CD&V).

De stad Geraardsbergen krijgt een subsidie van 9 600 EUR om haar handelaars en ondernemers samen te brengen, elkaar te laten kennen en samenwerking tussen hen te bevorderen.  Tegelijk moet ook een gevarieerd communicatieplan promotie maken voor de detailhandel in de hele stad.

De vzw Handelscentrum Geraardsbergen ontvangt 4 700 EUR voor een promo-campagne voor de lokale handelaars naar aanleiding van en tijdens de doortocht van de Ronde van Frankrijk in juli 2019.

Julien Borremans