© Danny De Smet

Ex-pastoor Oombergen, Sint-Goriks-Oudenhove en Sint-Maria-Oudenhove aangesteld als rector bedevaartsoord Lourdes-Oostakker

© Danny De Smet

Op zondag 3 juni 2018, terwijl voor de nieuwe parochie Zottegem de TV-mis vanuit Bevegem door zender E én werd uitgezonden, werd E.H. Paul De Neve in een bomvolle basiliek van Oostakker-Lourdes door onze bisschop Luc Van Looy officieel aangesteld tot rector van dit grootste bedevaartsoord in het bisdom Gent.

E.H. De Neve   werd hierbij ook uitgezwaaid door heel wat gelovigen van zijn vroegere parochies Oombergen, Sint-Goriks-Oudenhove en Sint-Maria-Oudenhove. Tijdens deze viering heeft Mgr. Van Looy ook de offici ële aanstelling van Jonathan Beyaert als nieuwe bedevaartdirecteur van de “bedevaarten Bisdom Gent” bekrachtigd. Na de mooie eucharistieviering mocht E.H. De Neve aan de inkomdeur van de basiliek die hij nu onder zijn hoede krijgt de handjes schudden van de mensen die hem het allerbeste toewensen in zijn nieuwe taak. Daarna volgde er nog een kleine ceremonie in de voortuin van het priesterhuis waar “de levensboom” (Ginko Biloba)  werd geplant als aandenken aan de vorig jaar overleden ere-vicaris Luk De Geest, die de vorige rector van het bedevaartsoord en directeur van de Diocesane bedevaarten was.

Tekst en foto’s Danny De Smet

X