Koning Boudewijnlaan (N28) afgesloten door lekkende tankwagen. De verkeershinder is enorm.


In het Oost-Vlaamse Ninove is de Koning Boudewijnlaan (N28) afgesloten door een ongeval met een tankwagen geladen met propaan en butaan. Dat wordt door de lokale politie en het stadsbestuur van Ninove gemeld. De tank van de vrachtwagen lekte, maar de inhoud wordt overgepompt naar een andere tankwagen. Het ongeval veroorzaakt heel grote hinder.

Deze morgen rond 10 uur botste een vrachtwagen tegen een geparkeerde aanhangwagen. Door de ongeval ontstond er een lek in de tank en kwam een grote gaswolk propaan vrij. Daar dit gas extreem ontvlambaar is, werd de omgeving meteen afgesloten voor alle verkeer. De winkel van elektroketen Van den Borre werd ge ëvacueerd.

De brandweer kon het lek tijdelijk dichten en kon zo mogelijks ontploffingsgevaar vermijden. Intussen wordt de inhoud van de tank overgepompt naar een vrachtwagen van de firma. De situatie is veilig. Politie, brandweer en technische dienst zijn massaal aanwezig.

In tussentijd blijft de Koning Boudewijnlaan in beide richtingen afgesloten. Aan het kruispunt Tramstatie (Brusselsesteenweg/Halsesteenweg) is er geen verkeer richting Aalst mogelijk en aan het kruispunt Refresco is er geen verkeer richting Halle mogelijk. De baan blijft vermoedelijk nog uren afgesloten. Dit leidt tot grote verkeershinder. De politie vraagt om de omgeving te vermijden.

De trucker, die vermoedelijk onwel geworden was, raakte lichtgewond.

Julien Borremans