Kolo en Taf leiden Carnavalstoet op zondag 31 maart

Voor het eerst sinds 1967 stelde zich niemand kandidaat voor de titel van Prins Carnaval 2019 in Merelbeke. En dus ging de Orde der Djzakkers op zoek naar een Prins in eigen rangen. Prins Kolo en adjudant Taf werden zaterdagavond aangesteld in het gemeentehuis.

Maar op 11 november meldde zich niemand voor de strijd. “Het was een zwart jaar 2018 voor Carnaval. Eerst was er de zware brand, nadien een overlijden en in november was er dus geen enkele kandidaat. Door de problemen na de zware brand en een late verhuis naar een nieuwe carnavalhal, hadden de plaatselijke carnavalsgroepen duidelijk andere zorgen aan het hoofd”. Hij deed een oproep naar alle groepen en de Natussen in het bijzonder om de traditie in ere te houden en opnieuw kandidaten af te vaardigen voor de verkiezingen in 2020.   Prinses Ann (2018) en haar adjudant Mathias van CV De Walletons bedankten om nog één jaar aan te blijven. En dus ging de organiserende Orde op zoek naar een Prins in eigen rangen. Na een spannende en geheime stemming haalden Kolo en Taf het met een kleine voorsprong. Ze werden zaterdagavond in een bomvolle raadszaal van het gemeentehuis aangesteld. “Ik vond het mijn plicht om mijn verantwoordelijkheid op te nemen. We gaan er alles aan doen om van de Prinsenstrijd weer een uitdaging te maken. Ik draag deze titels met fierheid”, zegt Maarten alias Prins Kolo.Maarten Trossaert en Peter Tavernier mogen daarom op zondag 31 maart de 53ste Carnavalstoet door de straten van Merelbeke leiden.

 

 

X