VIDEO: Help Voedseltuin Rijkbos te blijven bestaan

Voedseltuin Rijkbos in Elene heeft een crowfundingscampagne opgezet om zichzelf een voortbestaan te gunnen. Stad Zottegem en het Psychiatrisch Centrum Sint-Franciscus-De Pelgrim in Velzeke hebben elk alvast 25.000 euro toegezegd.

De crowfdfundingscampagne ‘Help Rijkbos Groeien‘ loopt van  9 februari tot 6 april, i.s.m. Streekmotor23. Bdoeling is 200 mensen te vinden die het project gedurende 3 jaar jaarlijks voor 50 euro willen steunen. Lukt dat, dan doet streekfonds Streekmotor23  er 5.000 euro bovenop. Check het filmpje van de actie via deze link

Surf naar    www.streekmotor23.be/project/17058  om te helpen. Meer info over Voedseltuin Rijkbos hieronder en via www.hoeverijkbos.be.  

Wat is Voedseltuin Rijkbos?  

Voedseltuin Rijkbos werd in 2017 opgericht dankzij een subsidie van Leader, het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Deze ondersteuning eindigt in 2019. Het is een sociaal-ecologisch samentuinproject rond hoeve Rijkbos  in Elene (Zottegem)  waarbij zowel kwetsbare doelgroepen als andere bewoners uit de omgeving vrijwillig komen werken in een collectieve voedseltuin met moestuin, eetbare bostuin, dieren…  Het werken in de natuur, het kunnen deel uit maken van een groep, het aangesproken worden op je  talenten…  zorgt ervoor dat mensen graag komen en dat het project bijdraagt tot de levenskwaliteit van de participanten

Crowdfunding

Naast louter voortbestaan heeft men bij Voedseltuin Rijkbos uiteraard nog heel wat plannen.   Zoals de bouw van een buitenkeuken waar de vrijwilligers de ‘vruchten’ van de tuin zelf kunnen verwerken. E ook een stille ruimte, als een soort van publieke plaats voor verstilling en onthaasting. Om dit alles te realiseren loopt van