archief foto 2017

Infoavond over crowdfunding voor biogeitenboerderij Klavertroef in Scheldewindeke

archief foto 2017

Algemene infoavond op woensdag 27 maart 2019 om 19.30 uur op Klavertroef, Keerken 1, 9860 Scheldewindeke. De Landgenoten willen in heel Vlaanderen bioboeren helpen bij het verwerven van een stuk landbouwgrond. Dat is goed nieuws voor onze gezondheid, voor de lokale gemeenschap en voor het milieu. Daarom zijn ze op zoek naar grote en kleine spaarders die samen willen investeren in een stukje vruchtbare grond in Scheldewindeke.

Investeer mee in een stukje vruchtbare grond in Scheldewindeke /Oosterzele

archief foto 2017

Wie:  Biologische geitenboerderij van Peter, Joke, Zita & Sibo, familie De Cock — De Rocker

Waar:  Keerken 1, Scheldewindeke (Oosterzele)

Wat:  250 biologische melkgeiten

Grootte:  1,07 ha weiland

Verkoop:  geitenmelk via coöperatie, hoeveproducten, schoolbezoeken, etc. In 2015 toverden Peter en Joke een oude hoeve om tot geitenboerderij Klavertroef. Toen een aanpalend weiland te koop kwam, ontbrak het hen — na de recente investeringen – aan middelen om de grond te kopen. Toch hebben ze deze extra ruimte broodnodig voor hun geiten. Dankzij De Landgenoten kunnen de geiten binnenkort toch op dit weiland grazen. Zij kochten de grond, om aan Peter en Joke te verhuren. Wanneer Peter en Joke met pensioen gaan, zoeken De Landgenoten naar een nieuwe gebruiker van de grond. Zo blijft de grond ook over de generaties heen bestemd voor biologische landbouw, wat de hele omgeving ten goede komt. Samen gaan ze op zoek naar ‘Landgenoten’ die helpen – via aandelen, schenkingen of legaten – deze aankoop mee te financieren.

archief foto 2017

Je kan steunen met een gift — fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro — of investeren via aandelen t.w.v. 250 euro.

X