Beiaardier Bert Wastyn vereeuwigd

14/02/2019 – Lierde –  2019 is een historisch jaar voor zowel ’t Spelleke van Lierde als voor De Beiaard. Het populaire poppenspel dat jaarlijks in OC de Lier te Lierde   ten berde wordt gebracht heeft een indrukwekkende pop bij gekregen. Onze eigenste Beiaard-reporter Bert Wastyn werd vereeuwigd door Jean-Paul Pollet, bekend Gents poppenmaker, als Bert De Sos.

“Bert Wastyn kon niet langer in ons arsenaal poppen ontbreken” laat Marc Maroye, de drijvende kracht achter ’t Spelleke van Lierde ons weten. “Naast Beiaardier en lokaal politicus is Bert Wastyn vooral een lokale vedette, een echte ster. Met zijn prachtige baard en uitheemse tongval is hij al veertig jaar te Lierde in ons midden. Wat Bert op politiek vlak, sociaal vlak en als Beiaardier doet was jaren lang een inspiratiebron voor mij bij het schrijven het van het scenario voor ’t Spelleke. Hoog tijd dat we hem de eer gaven die hem toekwam, namelijk zijn eigen pop.”

Hoofrolspelers Tieste en Fluite

Hiermee krijgt onze Bert waarschijnlijk een vaste rol in de komende edities van ’t Spelleke van Lierde. ’t Spelleke kent sinds 1995 een jaarlijkse editie. Dit jaar was het thema “Feek News”. Na de jaarlijkse voorstellingen gaan de poppen achter de vitrine aan de inkom van OC de Lier waar Bert te bewonderen zal zijn naast de protagonisten Tieste en Fluite.

Poppen voor Steven Vekeman, Melissa Dooms en Bert Wastyn

Ook bekende Lierdenaars Melissa Dooms en Steven Vekeman werden vereeuwigd in de gedaante van een pop. Maar we kunnen niet ontkennen dat poppenmaker Jean-Paul Pollet zichzelf overtroffen heeft met de pop van Bert Wastyn. Bij de redactiie vonden we zelfs dat de pop er echter en beter uitziet dan Bert zelf.

Volgend jaar gaan we zeker kijken naar de capriolen van Tieste, Fluite en vooral onze eigenste Bert.

Klik hier voor meer info over ’t Spelleke van Lierde  

Herman De Croo
X