Zes Herzelenaren krijgen ereteken Orde van de Plataan

Vrijdagavond 15 februari 2019 werd  het ereteken van de Orde van de Plataan uitgereikt aan drie mannen en drie vrouwen van Herzele. Het gaat om een eervolle vermelding, die uitzonderlijke Herzelenaren wil belonen om hun inzet, overtuiging en volharding.

Wat?

“Met de Orde van de Plataan wil het lokaal bestuur om de zes jaar  Herzelenaren belonen die op een bepaalde manier een voorbeeldfunctie hebben. Dit kan beroepshalve zijn, maar ook louter vrijwillig. Wat ze doen, kunnen ze beloond of onbeloond doen. Zichtbaar of onzichtbaar. Gevraagd of ongevraagd. Belangrijk is dat ze het dagdagelijks doen en met volle overtuiging. Het gaat om  gewone mensen, die gewone dingen buitengewoon goed doen”,  zegt burgemeester Johan Van Tittelboom.

Wie kiest?

Over wie het ereteken van de Orde van de Plataan krijgt, wordt niet gestemd. Er wordt voorzien dat de burgemeester deze in persoon, maar namens het lokaal bestuur toekent. Hij pleegt hiervoor overleg met de fractievoorzitters van de politieke partijen en met een aantal wijze mensen, die liever anoniem wensen te blijven.

Wie krijgt?

Deze drie mannen en drie vrouwen uit Herzele ontvingen tijdens een feestelijk moment op vrijdag 15 februari 2019 het ereteken:

  • Eddy De Moor

Hobbyfotograaf die met zijn website ‘Het gebeurde in Herzele’ 250.000 foto’s verzamelde over het reilen en zeilen in onze gemeente.

  • Els Coppens

Vaste stem van het verzoekprogramma op Radio Star en mede-organisator van de goededoelenactie MFL-Herzele.

  • Gerard De Cooman

Onlosmakelijk verbonden met ’t Muziek van Herzele (Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia / concertband Vivace).

  • Trui Mortier

Voorzitter van KVLV Sint-Lievens-Esse en milieuactiviste van het eerste uur.

  • Hans Fostier

Al zijn hele leven verbonden aan Chiro Okido Herzele. Eerst als lid, dan als leider en nu als vast onderdeel van de kookploeg.

  • Ingrid Rottiers

Voorzitter van Gezinsbond Ressegem en leading lady van de deelgemeente

X