Zottegems Oppositie hekelt uitbesteding stedelijk groenonderhoud

20/02/2019 – Zottegem – De beslissing van het stadsbestuur om het onderhoud van openbaar groen uit te besteden aan derden, valt niet in goede aarde bij de oppositie.

Voor het onderhoud van de begraafplaatsen kiest het stadsbestuur voor een samenwerking met met beschermde of sociale tewerkstelling. Voor het onderhoud van andere openbaar groen werd gekozen voor een samenwerking met derden.  “We willen het periodiek onderhoud van groen effici ënter beheren”, zegt schepen van Groenonderhoud Leen Goossens (CD&V). “De hulp zal worden ingezet bij het groenonderhoud van de speelpleintjes, de wijk Bijloke, het maaien van het gras voor de stad en het voetbalterrein, het groenonderhoud van het sportcomplex Bevegemse Vijvers en voor het onderhoud van het groen op de OCMW-campus.”

Vanuit de oppositie komt flink wat kritiek op deze beslissing. Open VLD-raadslid Lode Bruneel had het over “een motie van wantrouwen tegenover de eigen groendienst.” Ook Peter Roman (raadslid SP.A) vraagt zich af of de beslissing betekent dat de Zottegemse groendienst haar werk niet goed doet. Kurt De Loor (raadslid SP.A) heeft het over de “Uitholling van de Zottegemse groendienst” en noemt de beslissing “pure privatisering.”

Goossens verdedigt de beslissing. “Dit is een oplossing die ook vroeger al gehanteerd werd. En wat de groendienst betreft, die zijn we heus niet aan het uithollen. Enkel bij natuurlijke afvloeiingen stellen we ons de vraag of een vervanging noodzakelijk is.”

Bron Het Nieuwsblad