Lore Vonck en Dirk Van der Maelen kandidaat voor sp.a bij komende verkiezingen


Geraardsbergen. De Geraardsbergse socialisten willen met ervaring en jonge kracht naar de volgende verkiezingen trekken. Sp.a Geraardsbergen levert 2 kandidaten af voor de Vlaamse en de Europese lijst. Jonge spring-int-veld, Lore Vonck, en ervaren rot, Dirk Van der Maelen gaan op 26 mei 2019 de uitdaging aan.

Lore Vonck is 26 jaar,  experte  in het welzijnsbeleid en woont ondertussen al enkel jaren in Geraardsbergen. Afgelopen verkiezingen stelde ze haar kandidaat op de sp.a lijst. Ze wil vanop de 10de plaats op de Vlaamse lijst opkomen voor de rechten van hulpbehoevenden. “Het is tijd voor een nieuwe, frisse wind in het parlement”, vindt Lore Vonck. “Een wind waarbij we prioriteiten stellen die voor iedere Vlaming van belang is: zorgzekerheid en sociale zekerheid. Duizenden mensen staan op ellenlange wachtlijsten terwijl ze nood hebben aan directe en geschikte hulp. Ik wil ervoor zorgen dat de komende regering deze prioriteit serieus neemt en investeert in alle burgers, ook voor wie het moeilijk heeft.”

Dirk Van der Maelen wil als lijstduwer op de Europese lijst zijn ervaring in de buitenlandse politiek inzetten. Als huidig voorzitter van de commissie buitenlandse zaken heeft Dirk Van der Maelen een bewuste keuze gemaakt om de Europese sp.a-lijst vanop de lijstduwersplaats te ondersteunen. “Over Europa heerst er nog steeds een ver-van-ons-bed-gevoel” zegt Dirk Van der Maelen. “ Toch moeten we vaststellen dat meer en meer beslissingen ook een invloed hebben op de ons dagdagelijks leven. De belangrijkheid van de verkiezing van onze Europese afgevaardigden zal dus ook enkel toenemen” besluit Van der Maelen.  

X