ingezonden door EVA Oosterzele en GC De Kluize

Veggie Babe in Oosterzele

ingezonden door EVA Oosterzele en GC De Kluize

Het klimaat is hot! Letterlijk en figuurlijk. Nooit was er meer aandacht voor de nood aan gerichte acties om de klimaatopwarming terug te dringen. Hierbij gaat het niet alleen om een oproep naar politici om gepaste maatregelen te treffen en politieke moed te tonen, maar komen ook individuele acties aan bod. Wat kan ieder van ons doen om zijn klimaatsteentje bij te dragen? Wat vaker de auto laten staan bijvoorbeeld of minder vlees eten. Die stap naar meer plantaardige maaltijden wil EVA Oosterzele alvast gemakkelijker maken door infosessies, kookworkshops én een filmvoorstelling.

Op 6 maart wordt in zaal GC De Kluize in Oosterzele namelijk de familiefilm Babe getoond. Deze filmfavoriet van alle tijden én alle leeftijden laat je kennismaken met de belevingswereld van enkele boerderijdieren die allemaal supporteren voor ‘hun’ varkentje Babe dat dolgraag een herdershond zou willen zijn. Slaagt Babe in zijn opzet zonder eerst in de pot te belanden als hoofdbestanddeel van het kerstmenu? Op aandoenlijke wijze worden een aantal fundamentele levensvragen gesteld over hoe we met dieren omgaan en hoe het ook anders kan. Na de filmvoorstelling biedt EVA Oosterzele alvast inspiratie via een gratis veggie hotdogfestijn. Aan de infostand kan je ook terecht voor meer info over gezonde, plantaardige maaltijden en over de Donderdag Veggiedag campagne. Door mee te doen aan Donderdag Veggiedag en dus één keer per week het vlees van je bord te schrappen, verminder je je broeikasuitstoot op één jaar evenveel als wanneer je 1.250 km zou fietsen in plaats van de auto te nemen. Naast de klimaatimpact is het meteen mooi meegenomen dat je ook heel wat dierenleed bespaart.

Babe wordt voorafgegaan door de Belgische kortfilm ‘Maverick’ die wordt omschreven als een ode aan de kinderlijke fantasie. Andreas Van der Meulen (uit Oosterzele!) speelt de achtjarige Stan die zijn verbeeldingswereld gebruikt om de dood van zijn vader een plaats te geven.

Wanneer: woensdag 6 maart 2019 om 14.30u kaartjes kosten 5€

inschijvingen via   WWW.gcdekluize.be   of tel 09 363 83 30

reservatie@oosterzele.be

Locatie: GC De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele

Meer info: evavzw.oosterzele@gmail.com