© Moors M - 6U6A4299

Zottegemnaar Jo Heylens nieuwe bevelhebber 19de Korpscommandant ATCC Gavere

© Moors M – 6U6A4299

Op donderdag 7 maart ’19 gaat in het kwartier Kapitein vlieger Baudouin De Hemptinne te Gavere, een militaire plechtigheid door ter gelegenheid van de bevelsoverdracht van het commando van het ATCC (Air Traffic Control Centre).

Luitenant-kolonel van het vliegwezen stafbrevethouder Tom Van Heuverswyn zal het commando van het ATCC overdragen aan Luitenant-kolonel van het vliegwezen stafbrevethouder Jo Heylens.

Na 2 jaar en 11 maanden het bevel te hebben gevoerd over deze eenheid van de Luchtcomponent zal Luitenant-kolonel van het vliegwezen stafbrevethouder Van Heuverswyn terugkeren naar Brussel naar het commando van de Sectie Air Ops Support van de Staf van de Luchtcomponent (COMOPSAIR) in Evere-Zuid.

Luitenant-kolonel van het vliegwezen stafbrevethouder Heylens, komende van de Staf van de luchtcomponent (COMOPSAIR/IPR), wordt de nieuwe en ondertussen 19deCommandant van het ATCC.

De militaire verkeersleiding verhuist in de komende maanden naar het nationale luchtverkeerleidingscentrum SKEYES te Steenokkerzeel waar ze vanaf 2 december 2019 operationeel zal zijn.