Eerste overwinning voor Reynaert-vdm ct team

In het eerste echte koersweekend wint het Reynaert-vdm ct team. (Foto’s: Joanna photo’s velo)    

We tekenen present zondag 3 maart te Callenelle EDH A & B reeks.
Kjell Power en Nico Peeters nemen de start met een 50tal renners bij de Areeks. Joeri De Cock start met een 25man bij de Breeks. Reeds van in de start word er hard gereden en zijn Nico en Kjell zeer actief en attent in de beginfase van de wedstrijd. Nico fungeert in ronde 4 voor lanceerplatform voor Kjell en die maakt met enkele andere de sprong naar 2 koplopers. Er ontstaat een kopgroep van 7 renners, bij het ingaan van de finale wordt dit gereduceerd tot 5 renners. Een te controleerbare situatie voor Kjell die zich perfect gesteund weet door Nico in de achtergrond. De snellere mannen zitten nog in een 2de groep dus kan Kjell de sprint evt afwachten. Maar de aard van het beestje besliste er anders over, hij trekt net voor ingaan laatste ronde in de aanval, een stevige solo waar hij vooral de strijd met de wind moet overwinnen om bij zen eerste wedstrijd dit seizoen ook direct uit te pakken. Een stevige oef en hevig gejuich bij de supporters en ploegleiding als kjell met de handen in de lucht de streep overschrijd . Kjell op 1 , Nico sterke koers met een 16de plaats. Ook Joeri bij de B renners een mooie 12de plaats kunnen bemachtigen door in de finale nog het peloton te ontlopen. We kunnen spreken van een geslaagd ( echt ) openingsweekend in het nevenbondencircuit.   Laten we hopen dat de toon is gezet voor het komende seizoen.