LEZING: “WELK VERHAAL VERTELT HET LAM GODS?” door Prof. em. Dr. Peter SCHMIDT

Davidsfonds Oosterzele en de Bib nodigen u uit voor een lezing door Prof. em. Dr. Peter SCHMIDT,“WELK VERHAAL VERTELT HET LAM GODS?”.

Op dinsdag 19 maart 2019 om 19.30 uur in de Gem. Bibliotheek, Stationsstraat 13, 9860 Oosterzele.

Prof.em. Dr. Peter Schmidt is titulair kanunnik van de St. Baafskathedraal te Gent. Als docent Bijbelexegese en directeur van het Grootseminarie van Gent leefde hij in de schaduw van de kathedraal en vandaar zijn intense bewondering en bestudering van het Lam Gods. Hij publi- ceerde diverse boeken waaronder twee monografie ën en een gids over het Gentse retabel.

Veel mensen ontdekken met stomme verwondering het Lam Gods, dat sinds 2012 gerestau- reerd wordt in het MSK. Wat staat er nu eigenlijk op? Wat wil het zeggen? Welk verhaal vertellen de Van Eycks? Prof. Schmidt concentreert zich helemaal op de inhoudelijke kant van het retabel. Zo kunnen we deze sublieme schepping zo gefundeerd mogelijk interpreteren.

TOEGANG: 8 Euro en 6 Euro voor houders Cultuurkaart Davidsfonds of BIB-pas Vooraf inschrijven via davidsfonds.oosterzele@telenet.be is aan te bevelen.(R17)