Duikers halen auto uit schelde, verwarde chauffeur kan naar de kant zwemmen

Foto Facebook

8/3/2019 – Oudenaarde – In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben duikers van de brandweer in Melden te Oudenaarde een auto uit de Schelde gehaald.  De BMW was rond middernacht in het water beland. De verwarde chauffeur kon zich in veiligheid brengen en is naar het ziekenhuis gebracht. De auto is nog een heel eind verder gedreven en werd pas uren later gelokaliseerd.

Rond middernacht werden de hulpdiensten door een schipper gealarmeerd die op de grens van Melden en Kluisbergen een auto in de Schelde had gezien. De bestuurder was op eigen kracht naar de oever kunnen zwemmen. Hij verkeerde niet in levensgevaar, maar was onderkoeld toen hij naar de kliniek werd gebracht. Omdat het onduidelijk was of er nog mensen in de gezonken auto zaten en de verwarde chauffeur daarover geen duidelijkheid kon verschaffen, startte de brandweer een grootscheepse zoekactie. Daarvoor werden duikers van de brandweerposten Oudenaarde, Kluisbergen, Ronse, Brakel en Gavere ingezet en stuurde de brandweerzone Centrum (Gent) een sonarboot.

Door de sterke stroming en een ijskoude wind verliep de zoekactie vrij moeilijk. De auto werd uiteindelijk gevonden op ruim 110 meter voorbij de plaats waar hij in het water was gedoken.

Bron HLN