Open Vld Merelbeke met jong talent en sterkhouder naar verkiezingen

Op het provinciaal bestuur van Open Vld Oost-Vlaanderen werden de modellijsten goedgekeurd voor het federaal en Vlaams parlement. Kopman en eerste schepen Egbert Lachaert (41) staat op de 3de plaats op de lijst voor het federaal parlement.

De partij heeft vandaag vier zetels in het parlement en vanop de derde plaats kan Egbert zijn zetel met de hem kenmerkende werkkracht verdedigen.   De lijst wordt getrokken door vice-premier Alexander De Croo en uittredend Kamerlid Katja Gabri ëls vervolledigt de top 3 van de Kamerlijst. “De afgelopen jaren kon ik veel realiseren in Brussel. Denk aan mijn kraakwet die het kraken van woningen in Gent volledig stilgelegd heeft, het mobiliteitsbudget dat binnenkort in werking treedt en vele initiatieven om te zorgen voor meer tewerkstelling in ons land. Ik ben blij dat de partij dit apprecieert en mij in consensus een mooie verkiesbare plaats biedt.” legt Egbert uit.

Ook op de Vlaamse lijst zal Open Vld Merelbeke vertegenwoordigd worden. An-Sofie Mestdagh (20) die bij de gemeenteraadsverkiezingen het jongste gemeenteraadslid ooit in Merelbeke werd, krijgt een kans bij de opvolgers voor het Vlaams Parlement. Zij neemt de 7e opvolgersplaats in. An-Sofie studeert verpleegkunde en werkt tegelijk in de forensische psychiatrie. Binnen twee jaar wordt ze fractieleider in de gemeenteraad voor Open Vld.

“Samen met een hele resem Jong Vld kandidaten zal ik mee de nationale lijsten kleuren in mei. Voor mij is het een nieuw avontuur nadat ik vorig jaar bij mijn eerste deelname onmiddellijk verkozen raakte in de gemeenteraad. Ik kijk er naar uit met de andere jongeren en kandidaten uit onze regio campagne te voeren en de mensen te overtuigen van onze sterke lijsten voor het parlement.” vertelt An-Sofie.