SP.A Zottegem wil co-workingplaats voor starters en jonge ondernemers in gebouwen Sociaal Huis

 

Sp.a Zottegem pleit voor een co-working plaats in Zottegem en ze stellen ook een concrete locatie voor: de vrijgekomen ruimtes in het Sociaal Huis.

“Nu de werken aan het woonzorgcentrum Egmont en de parking ten einde zijn, komt er in het Sociaal Huis ruimte vrij,” laat gemeenteraadslid voor sp.a, Kurt De Loor, weten. “Die ruimte is ideaal om in te richten als co-working plaats. Starters en jonge ondernemers uit Zottegem zouden er een werkplek kunnen delen. Ze kunnen er vergaderen met hun klanten, leren elkaar kennen en in wisselwerking met het Sociaal Huis kunnen er tewerkstellingsprojecten opgezet worden voor mensen die beroep doen op het Sociaal Huis. De vergaderruimte zou ook kunnen gebruikt worden door Zottegemse verenigingen, daar is veel vraag naar. Het is echt win-win.”  

“De ruimtes boven in het Sociaal Huis werden gebruikt door de firma’s (o.a. ARTES) bij de bouw van het woonzorgcentrum en de heraanleg van de parking. Nu die werken achter de rug zijn, staat de ruimte leeg,” laat Kurt De Loor weten. “Die ruimte leent er zich perfect toe om een co-working plaats in te richten. Jonge, Zottegemse starters en ondernemers en creatievelingen zouden er een werkplek kunnen delen. Er is wifi voorzien en er is voldoende plaats om te werken en te vergaderen. Er is een grote parking en de ligging vlakbij het station van Zottegem is een grote plus.”

Kurt De Loor: “Zo een co-working plaats is win-win. Startende ondernemers en jonge bedrijfjes uit de streek leren elkaar kennen, wat deuren opent voor networking en creatieve samenwerking. Als jonge starter is het immers niet gemakkelijk om al over kantoor- of vergaderruimte te beschikken. In wisselwerking met het Sociaal Huis kunnen er bijvoorbeeld ook tewerkstellingsprojecten opgezet worden voor klanten van het Sociaal Huis. Het kan een ideale plek zijn voor studenten en freelancers, maar ook bijvoorbeeld voor werknemers die vaak onderweg zijn of een ‘gat’ hebben tussen twee afspraken in. De vergaderruimte zou ook kunnen gebruikt worden door Zottegemse verenigingen, daar is momenteel vraag naar.”

“Het vrijkomen van deze ruimte geeft ons de kans om opnieuw creatief te zijn binnen de muren van het Zottegemse OCMW,” laat Kurt De Loor weten. “We moeten ‘out of the box’ durven denken en de deuren letterlijk durven open zetten voor jonge starters en creatievelingen uit onze stad en de regio. OCMW Zottegem staat bekend om haar baanbrekende projecten, we moeten op dat élan verder. Ik ben ervan overtuigd dat die wisselwerking onder dak van het Sociaal Huis positief is zowel voor de startende ondernemers als voor de stad.”

Kurt De Loor zal het voorstel alvast voorleggen op de volgende gemeenteraad en hoopt dat het stadsbestuur mee deze opportuniteit grijpt.