Zottegem Atletiek organiseert Start to run

Zottegem Atletiek organiseert vanaf donderdag 4 april een cursus joggen voor beginners.

Voor wie?  Iedereen, jong of minder jong
Wanneer?  Elke dinsdag en donderdag om 19.30 uur
Aanvangsdatum?  donderdag 4 april 2019 om 19.30 uur
Waar?  Stedelijk Sportstadion te Zottegem — Kastanjelaan

We lopen niet op de openbare weg, maar op de atletiekpiste!

Nieuwe Start To Run sessie in april 2019!
Met de slogan ‘Voor conditie en fun’ richt Zottegem Atletiek vzw -na het overdonderend succes van de vorige reeksen — opnieuw een Start To Run sessie in. Voor wie een goedkope, ontspannende sportactiviteit zoekt met heel wat voordelen voor de gezondheid, is joggen een aanrader. Elke dag bewegen is een must.

De Zottegemse Atletiekclub organiseert dan ook  vanaf donderdag 4 april 2019 om 19.30 uur  een cursus joggen voor beginners. In het kader van Start To Run is het de bedoeling dat kandidaat joggers na 10 weken zonder problemen aan één stuk 5 km kunnen joggen. Het is een actie die gericht is naar beginnende joggers, recreanten, vrouwen en mannen die nog nooit aan sport hebben gedaan of de motivatie niet hebben om dit alleen te doen. Wekelijks wordt op het Stedelijk Sportstadion te Zottegem een modeltraining afgewerkt onder begeleiding van een coach van de joggingkern van Zottegem Atletiek. Heb je al een basis van vorige sessies, dan kan je voor een verdere stap ook terecht bij onze begeleiders van de joggingkern!

Kort samengevat
Voor wie?  Iedereen is geschikt om te joggen, maar als je ouder bent dan 40 jaar, ga je best eens langs bij je huisarts voor een preventief onderzoek. Joggen is de meest effici ënte manier om hart, bloedvaten en longen in een optimale conditie te brengen en je tevens te wapenen tegen gezondheidsrisico’s zoals een te hoge bloeddruk en overgewicht.

Kostprijs?  25 euro (voor begeleiding, verzekering, gebruik accommodatie) — bij jouw mutualiteit kan je meer info bekomen voor een tussenkomst! Sluit aan bij het Start To Run programma. Dankzij het deskundig advies van onze specialisten, zal je beter, sneller en langer leren lopen. Je zal er van staan kijken hoeveel vooruitgang je boekt, gewoon door op je eigen ritme te trainen. Je kan ter plaatse inschrijven, maar ook vooraf inschrijven is mogelijk (zie onderaan).

Voordelen joggen?  Het is een eenvoudige en goedkope sport, het is een gezonde buitensport, het is een ideale gezinssport, het is zeer goed om je te ontspannen, het kan een onderdeel zijn van een dieet, je kan overal en op elk moment van de dag joggen en je voelt je conditie snel verbeteren.

Praktische tips?  Zorg voor goede trainingsschoenen. Loop steeds met geschikte sportieve kousen (je vermindert de kans op blaren). Voorzie steeds regenkledij.   Zorg voor voldoende warme kledij in de winter (handschoenen en een muts zijn zeker aan te raden). Eet geen zware maaltijd voor je gaat joggen.
Voor meer inlichtingen i.v.m. Start To Run kan je steeds bij de secretaris Kwinten Standaert op  za@atletiek.be  terecht.

Inschrijven

Deelname: 25 euro

Inschrijven kan je ter plaatse doen, maar je kan ook vooraf inschrijven.
Je formulier kan je downloaden op de site van Zottegem Atletiek via  http://zottegem-atletiek.be/wp-content/uploads/2019/01/inschrijvingsformulier-Start-To-Run-2019.pdf   en opsturen naar het secretariaat,  za@atletiek.be  en het inschrijvingsgeld storten op het rekeningnummer:
BE17 0010 4624 4121 — Zottegem Atletiek vzw — Pastoriestraat 27 — 9620 Zottegem
met mededeling: S2R-2019.