Grote controle in Zottegem door Federaal Agentschap Veiligheid Voedselketen

Schepen van Middenstand Evelien De Both (N-VA) laat weten dat alle bedrijven op Zottegems grondgebied die voeding verkopen aan de consument in de eerste week van april controleurs op bezoek krijgen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.

Schepen van middenstand Evelien De Both: “Onze administratie kreeg het bericht dat het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen een grote aangekondigde actie voorbereidt bij alle Zottegemse bedrijven die voeding verkopen aan de consument. Alle detailhandels, horecazaken, grootkeukens, bakkers, groothandelaars op Zottegems grondgebied zullen vanaf maandag 1 april tot en met zondag 7 april 2019 controleurs over de vloer krijgen. Ook alle festiviteiten met catering tijdens de doortocht van de Ronde van Vlaanderen mogen een controle verwachten.”

Om iedereen uitgebreid te informeren over de levensmiddelenwetgeving en het verloop van deze controles  organiseert de dienst middenstand van de stad Zottegem een infosessie waarop alle bedrijven uit de sector schriftelijk werden uitgenodigd.

“Deze infosessie vindt plaats op donderdag 21 maart om 20 uur in het administratief Centrum Sanitary. Helaas was een ander tijdstip niet mogelijk gelet op de aanwezigheid van deskundigen van FAVV op de infosessie.”