Brusselaars exploiteerden de weedplantage op de Hoge Buizemont.


Geraardsbergen. Twee Brusselaars – die de weedplantage in de Hoge Buizemont runden – blijven aangehouden. Twee wagens werden in beslag genomen.

Op dinsdag 19 maart 2019 werd door de lokale recherche van politiezone Geraardsbergen/Lierde een cannabisplantage opgerold in een woning in de Hoge Buizemont in Geraardsbergen. Het gaat om een professioneel ingerichte cannabisplantage met ruim 1200 cannabisplanten verspreid over de 4 verdiepingen van de woning.

Er werden 2 personen opgepakt en er werden 2 auto’s in beslag genomen. Op de woonplaats van de verdachten werden eveneens huiszoekingen verricht. De verdachten, twee mannen van resp. 32 en 34 jaar, beiden uit het Brusselse, werden vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Ze zijn allebei aangehouden. De plantage werd inmiddels volledig ontmanteld.

Julien Borremans