Leerlingen Sint-Barbaracollege worden betoverd tijdens jeugdboekenweek

 

In het kader van de jeugdboekenmaand brachten volksmuzikanten Rosita & Herman Dewit (ex-Volksmuziekgroep ‘t Kliekske) op donderdag 21 en vrijdag 22 maart een verhalend muzikaal programma aan de leerlingen van het Sint-Barabaracollege in Zottegem.

De jongsten konden naar luisteren, meespelen, kijken, meezingen en dansen. Voor dit exclusief programma met als toepasselijk thema “Er was eens een vogel” gebruikten Rosita en Herman een variatie van muziekinstrumenten en poppen, liedjes en melodietjes die in een verstaanbaar en rustig tempo voor de meer dan 300 kinderen werden gebracht. Er waren maar liefst 12 sessie, gespreid over twee dagen, van dit creatief en soms po ëtisch programma in het idyllische kader van de schoolwoonwagen ‘Vogelhuis’ en de tuin met prille voorjaarsbloeiers van de school. Op hun onnavolgbare manier wisten deze artiesten de kinderen te boeien met een unieke reeks gerecycleerde muziekinstrumenten en werd er ademloos geluisterd naar meesterverteller Herman Dewit in een sterk muzikaal, milieubewust en creatief spektakel. Ook de afsluiter waarbij het jonge volkje reuze zeepbellen mocht blazen werd fel gesmaakt.