Misverstand door foto!

Ik, Karel De Pelsemaeker, plaatste op donderdag 21 maart, een tekst online in De Beiaard
over ‘Eigen kweek op de Buizemont’. Om deze tekst te illustreren gebruikte ik een foto van
het mooiste gebouw van de Hoge Buizemont, de vroegere gemeente school waar ik tot in
september 1959 school liep. Dit prachtige gebouw heeft echter niets te maken met de
cannabiskwekerij die op de Buizemont werd ontdekt. Sommige lezers hebben dit verkeerd
geïnterpreteerd.

Ik verontschuldig me bij de huidige eigenaars van het gebouw voor dit misverstand! Het gebouw op de foto is absoluut niet het gebouw waarin het cannabiskweken plaatvond. In de tekst die ik schreef is dat trouwens ook niet vermeld. Ik schreef de kwekerij daar ligt waar de vroeger Hoge Buizemont verander in Klein Buizemont. Adressen die na de eerste fusie van Geraardsbergen met Overboelare veranderden in Hoge Buiemont. Toen werd
ook de Grote Buiemont ‘Dendeoordstraat’. In deze vroeger Gemeenteschool is nu New Line Studio gevestigd, een atelier waar er iedere dag mooi werk wordt verricht, men maakt er labels! Op 2 oktober 2008 kwam daar zelfs het Belgisch Koningspaar, Koningin Paola en Koning Albert , op bezoek.