Jongerenkern Jeugdhuis Pizjong

Jeugdhuis PIZJONG heropende zijn deuren.

De jeugdkern van jeugdhuis Pizjong bij de heropening.
De actieve jongerenkern van jeugdhuis PIZJONG bij de heropening.

Nadat het jeugdhuis in 2011 verhuisde van haar “duivenkot” boven het oude stationsgebouw van Sint-Maria-Lierde naar haar nieuwe stek in OC De Lier verwaterde de werking stilletjes aan. Het jeugdhuis was maar sporadisch meer open en de jongeren haakten beetje bij beetje af.

Enkele maanden geleden werd er echter via de jeugddienst een oproep aan de Lierdse jeugd gelanceerd om het jeugdhuis nieuw leven in te blazen. Deze oproep sloeg blijkbaar aan want er werden niet minder dan achttien jongeren gevonden die samen met Myriam van de Jeugddienst hun schouders onder dit project wilden zetten.

Er werd gekuist, geschilderd, gesjouwd en heringericht.

Op zaterdagavond 23 maart was het dan zover en gingen de deuren van het vernieuwde jeugdhuis open. Onder een ruime belangstelling van de Lierdse jeugd, en voor deze gelegenheid uitgenodigde ouders en grootouders, werd een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van PIZJONG geopend. Hierdoor kreeg het jeugdhuis ook de extensie 2.0 mee.

Jongerenbestuur en actieve leden:

Robbe Van Der Linden (voorzitter), Amber Lyajoon, Jade Lyajoon, Angel Varlet, Laura Vandenberghe, Michiel Dehaene, Tibo Schotte, Ine Eeman, Laura Oosterlinck, Jarni Van Halewijn, Brent Bettesone, Loïc De Cubber, Marijke Sergoyne, Phebe Vanhee, Julie Van Der Meulen, Marieline Wylleman, Pauline Wylleman en Kyana Goessens

Openingsuren Pizjong 2.0:

Elke woensdagnamiddag van 14u tot 18u voor 12- tot 14jarigen. Op woensdag wordt er uiteraard geen alcohol geschonken.

Elke zaterdagavond vanaf 20u kunnen de 15plussers komen genieten van o.a. film, thema-avonden of gewoon een gezellige babbel onderling.

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van het jeugdhuis klik dan op volgende link: Jeugdhuis De Pizjong

polonaise in jeugdhuis Pizjong

tafelvoetbal in jeigdhuis Pizjong te Lierde tafelvoetbal in jeigdhuis Pizjong