Wassim Hassine legde zijn eed af

Stad Krijgt barpark voor street Workout

Wassim Hassine bij zijn eedaflegging

Gemeenteraadslid  Wassim Hassine (Samen) stelde afgelopen gemeenteraad aan de schepen van sport Marc Torrekens (Open Vld) voor om een ‘barpark’ te plaatsen. Zo’n barpark is een installatie waar iedereen — jong, oud, arm of rijk — naartoe kan komen om alleen of in groep samen te sporten en te werken aan de fysieke gezondheid.

Wassim geeft wat uitleg bij zijn voorstel : ‘In grote steden zoals Brussel, Gent en Leuven zie je bij zo’n barpark veel sportievelingen. In de nabije buurt heeft Ronse en Wetteren zo’n installatie.   Tijdens warme zomerdagen is het een plek die snel vol kan lopen want fitnesszalen kunnen snel warm worden en dan is zo’n street workout park het ideale alternatief. Het is ook democratisch want makkelijk voor mensen die geen fitnessabonnement kunnen betalen.’

De schepen van sport was positief over het voorstel en gaf aan dat hij voldoende budget, namelijk 25.000 euro, wil voorzien in het meerjarenplan. Er is wel nog geen locatie bekend.

Wordt dus vervolgd!