Opgelet voor oplichters aan de nieuwe parkeermeters.


Geraardsbergen. De politie waarschuwt voor oplichters die misbruik maken van de behulpzaamheid van oudere mensen. Door middel van een babbeltruc bij de nieuwe digitale parkeerautomaten weten ze pincodes te ontfutselen én bankkaarten te stelen!

Hoe gaan deze oplichters te werk?
Een oudere man/vrouw wordt bij de parkeerautomaat aangesproken in een andere taal of gebrekkig Nederlands met de vraag om geld te wisselen om een parkeerticketje te kopen. De behulpzame man/vrouw haalt de portefeuille boven. De oplichter wil iets duidelijk maken en neemt de man/vrouw mee naar de parkeerautomaat. Hier toont de oplichter dat het niet mogelijk is om met muntgeld te betalen en vraagt vriendelijk aan de man/vrouw om een parkeerticket met de bankkaart voor de oplichter te kopen. In de daaropvolgende minuten wordt op slinkse wijze de pincode ontfutseld (hoewel je deze bij de nieuwe automaten niet meer hoeft in te toetsen!), de bankkaart van de oudere man/vrouw gestolen én op de koop toe het cash geld uit de portefeuille gehaald!

Op dit moment is de buit voor de oplichter binnen… hij neemt dan ook met een smoes afscheid van de behulpzame man/vrouw, zegt dat alles ok é is en een parkeerticketje toch niet meer hoeft. Hierna wordt vrijwel onmiddellijk een grote som geld van de bankrekening van de man/vrouw gehaald!

Laat je niet afleiden en meld verdacht gedrag!
Betaal je je parkeerticket met de bankkaart, weet dan dat je bij de nieuwe digitale automaten geen pincode hoeft in te geven! De automaat vraagt enkel om de nummerplaat in te toetsen!
Laat je dus niet misleiden en toets nooit op vraag van iemand anders je pincode in!
Heb je iets verdacht gezien of werd je zelf aangesproken, contacteer de politie.