Vijftiger gereanimeerd tijdens Ronde van Vlaanderen voor wielerliefhebbers


Geraardsbergen. Tijdens de Ronde van Vlaanderen voor liefhebbers is deze middag een wielertoerist van 54 jaar oud gereanimeerd. Vermoedelijk kreeg de man door de zware inspanningen een hartstilstand. Hij werd naar het ziekenhuis in Geraardsbergen overgebracht.

De man slaagde erin om de legendarische muur te beklimmen. Maar op de Oudenberg werd de vijftiger onwel en moest gaan zitten. Even verder op is hij toch in elkaar gezakt. Gelukkig stond er op de Oudenberg een post van het Rode Kruis. De MUG was bijzonder snel ter plaatse. De wielerliefhebber kon worden gereanimeerd en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Tijdens zijn overbrenging was hij reeds bij bewustzijn.

Toch blijven de organisatoren positief. Het is tot hiertoe het enige voorval. Voor de rest moesten enkele tientallen wielerliefhebbers voor schaafwonden worden verzorgd.

Julien Borremans

X