Oosterzelenaars, we mogen best fier zijn op onze bloedeigen harmonie Con Animo.

Het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke was aardig volgelopen voor het lenteconcert ‘Rond de wereld in 80 minuten’. De Koninklijke Harmonie Con Animo bracht een concert op hoog niveau. Chapeau. De muziekliefhebbers meenemen op een muzikale wereldreis, daar is Con Animo met brio in geslaagd. Mooi om zien, op het podium 60 muzikanten die met hart en ziel spelen, op de achtergrond: een in het oog springende scenografie. Mooie beelden. Zo te zien, de muzikanten vormen één grote familie. Uitstekende sfeer in de groep. In perfecte harmonie. Oosterzelenaars, we mogen best fier zijn op onze bloedeigen harmonie Con Animo. (Reporter 17)

De ruime belangstelling en erkenning is voor voorzitter Pieter Vermassen (een groot hart voor de muziekvereniging), het bestuur en de muzikanten van Con Animo een grote eer. Er waren toeschouwers die voor de eerste maal een concert van Con Animo bijwoonden en ze waren onder de indruk. Al van het eerste nummer ‘Finlandia’ (Jean Sibelius, arr. Lucien Cailliet), wordt duidelijk dat het publiek een genietbare avond wacht. Dirigent Bart Van Der Strieckt (wat een maestro!) leidt met klasse en veel discipline. Con Animo heeft met Bart Van Der Strieckt een goudhaantje in huis. De toekomst van Con Animo ziet er veelbelovend uit, opvallend veel mooi jong volk in de rangen. Ze hebben een uitdaging gevonden in muziek. Alhoewel het veel moeite en aardig wat repetities kost, vinden Oosterzeelse jongeren hun gading in de Koninklijke Harmonie Con Animo. Tomeloze inzet voor muziek.   Het publiek bleef aandachtig kijken, luisteren en genieten van ‘Around The World in 80 days’, ‘Nimrod’, ‘Amparito Roca’, en net voor de pauze klonk het opmonterde ‘Veertien Landen Medley’.
Con Animo pakte ook na de pauze sterk uit. Bewondering alom voor ‘Concerto For Clarinet’ met solist Niels Hap en ‘Clarinets To The Fore’ ( één van de hoogtepunten van de avond). Met ‘Fasten seatbelts’ eindigde Con Animo sterk, de perfecte landing. Traditiegetrouw presenteerde Dirk Haenebalcke, met vleugen humor, het concert in stijl en vlot aan mekaar. Blijft werk maken van uitstekende bindteksten.Te oordelen naar de positieve reacties, heeft iedereen genoten van het concert ‘Rond de wereld in 80 minuten’. Eigenlijk in een mum van tijd voorbij. Het publiek vroeg en kreeg een paar extraatjes. Het publiek kreeg waarvoor het gekomen was, een zalig concert. Met gastsolist Niels Hap zat een extra element dat dit hemels avondje onvergetelijk maakte.
Indrukwekkende Niels Hap
Wat Landskouternaar Niels Hap klaar speelt op klarinet slaat alles. Indrukwekkend. Dat Niels met hart en ziel speelt, straalt er vanaf. Zijn optreden werd na de voorstelling met superlatieven bedacht. Terecht. Hij haalt werkelijk alles uit de kast. Als een geoliede machine heeft Niels Hap niet veel nodig om het heel aandachtig publiek bij het nekvel te grijpen. Het bleef muisstil in de Oosterzeelse cultuurtempel. Het publiek bedankte met een stormachtig applaus. Niels Hap, een brok dynamiet, vol overgave. Grote klasse. Perfectionist. Energie die zichtbaar wordt. De geboren klarinettist concerteert met diverse formaties in binnen- en buitenland. Fenomenaal. Wist het publiek voor zich te winnen. Kippenvelmomenten. De vonken slaan over naar het publiek. Niels wist straf te verrassen. Proficiat, Niels.                 Reporter 17
X