Jordy De Dobbeleer en Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Wouter Vande Winkel

Jordy De Dobbeleer krijgt toppositie bij verkiezingen van mei

Jordy De Dobbeleer en Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Wouter Vande Winkel

Groen Ninove mag zich verheugen in twee uitstekende posities op de lijsten voor de federale en Vlaamse verkiezingen van mei dit jaar. Vooral de toppositie van OCMW-raadslid Jordy De Dobbeleer uit Meerbeke als vierde kandidaat effectief voor het federale parlement valt op. Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Wouter Vande Winkel staat op nummer 9 op de Vlaamse lijst.

Dat De Dobbeleer (34) prominent naar voren geschoven wordt is een bewuste vraag van de lokale afdeling, benadrukt schepen Vande Winkel. “Jordy miste op een haar na een zitje in de gemeenteraad, maar heeft al een pak politieke ervaring als onderhandelaar bij de meerderheidsvorming, als OCMW-raadslid en als voorzitter van het lokale PWA,” vertelt Vande Winkel, “Als parlementslid zou hij zeker een meerwaarde vormen voor onze stad.”

De combinatie van die toppositie met een plaats in de top 10 voor Vande Winkel op de Vlaamse lijst onderstreept het belang dat Groen hecht aan de Denderstreek. “Het raakte volledig ondergesneeuwd in het globale verkiezingsresultaat in Ninove, maar Groen heeft het uitstekend gedaan bij de verkiezingen van 2018,” vertelt De Dobbeleer, “Als je de uitslagen van de provincieraadsverkiezingen apart bekijkt gaat Groen er fors op vooruit.”

De vierde plek is in principe geen verkiesbare plek. Enkel indien Groen een ronduit uitstekend resultaat neerzet in mei heeft De Dobbeleer uitzicht op een zitje in het parlement. “Maar je weet maar nooit welke uitslag uit de bus komt in mei,” vertelt Vande Winkel, “We gaan in elk geval in heel de provincie campagne voeren voor Ninove, onze stad verdient immers een echt parlementslid.”

De Dobbeleer draait al 15 jaar mee in de lokale politiek en werd in januari voor de tweede keer op rij aangesteld als lid van het BCSD (de vroegere OCMW-raad). Hij geldt als een sterkhouder binnen het BCSD en is ook voorzitter van dienstenchequebedrijf PWA Ninove. Als campagneleider en onderhandelaar voor Groen bouwde hij al een stevige ervaring op binnen de politiek.

Kandidaten uit Ninove

Lijstnummer Groen 15  

Kandidaat Vlaams Parlement — Oost-Vlaanderen
Plaats 9 Wouter Vande Winkel

Kandidaat Kamer van Volksvertegenwoordigers — Oost-Vlaanderen
Plaats 4 Jordy Dobbeleer

X