Kleine Landeigendom Het Volk start met bouw van 7 sociale koopwoningen in Balegem

De bouw van de sociale woningen van Kleine Landeigendom Het Volk in Balegem – deelgemeente van Oosterzele – kan beginnen. De 7 koopwoningen komen op de hoek van de Huckerstraat en de Nederstenberg, nabij het dorpscentrum. Goed nieuws dus voor de 33 kandidaat-kopers die ingeschreven zijn in het register van de sociale huisvestingsmaatschappij.

“Het bouwproject werd eind augustus gegund aan de laagst biedende aannemer, Bocova nv”, klinkt het bij directeur Hans Heyse. “De werken zullen starten op 23 april, het einde is voorzien in het voorjaar van 2020.” De 7 woningen zijn een ontwerp van Buro 56 uit Gent. “We voorzien verschillende types woningen”, verduidelijkt directeur Heyse. “Er zijn 5 woningen met 4 slaapkamers, uitgerust voor 5 personen. Die verdelen we in een rij van 3 woningen en 2 woningen met halfopen bebouwing.” Ook de andere 2 woningen zijn halfopen bebouwing, met 3 slaapkamers en uitgerust voor 4 personen.

“De woningen zijn niet alleen goed gelegen – nabij het centrum van Balegem -, maar ook erg ruim en energiezuinig”, vult directeur Heyse aan. “Bovendien is elke woning voorzien van een eigen garage en regenwaterput. Het bestelbedrag bedraagt ongeveer 1,23 miljoen euro, exclusief btw”, klinkt het. Dat is zonder de vloeren, de keuken en de badkamerinrichting, want die mogen de kopers zelf nog – naar hun eigen smaak – voorzien.

Kleine Landeigendom het Volk is verder ook bezig met de bouw van 18 sociale koopwoningen in Groot Bewijk in Scheldewindeke. De sociale huisvestingsmaatschappij verkocht in het verleden al 82 sociale woningen in Balegem, 51 in Gijzenzele en 6 in Scheldewindeke.

Wie geïnteresseerd is om een sociale koopwoning aan te kopen, moet zich eerst inschrijven in het register van zijn gemeente(s) naar keuze bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure vindt u op www.klehetvolk.be. Op diezelfde website vindt u ook de indicatieve plannen van de woningen.

X