“Matthias Diependaele wringt zich in het nieuws met N42-beloftes”

Filip De Bodt van Climaxi reageert op het HLN-artikel waarin Vlaams parlementslid en schepen in Zottegem Matthias Diependaele (N-VA) stelt dat de omgevingsvergunning voor de rechttrekking van de N42 tussen Zottegem en Herzele er volgende week zit aan te komen.

Lees het HLN-artikel via deze link

“N-VA fractieleider Matthias Diependaele stelde in Het Laatste Nieuws dat de omgevingsvergunning voor de N42 volgende week uitgereikt wordt”, aldus Filip De Bodt van Climaxi. “Daardoor zouden de werken snel van start kunnen gaan. Bij verkiezingen wringt Matthias Diependaele zich telkens in het nieuws met N42-beloftes. Climaxi wil er op wijzen dat er nog steeds een procedure loopt voor de Raad van State rond de afschaffing van de voetwegen daar ter plaatse. Een omgevingsvergunning uitreiken nog voor de juridische procedures afgerond zijn is hoogst ongewoonlijk in dit land. Men riskeert immers een vergunning uit te reiken die nadien weer vernietigd wordt. Dit geeft blijk van onbehoorlijk bestuur en machtsoverschrijding. De voetwegen zijn immers juridisch nog niet afgeschaft. Indien minister Weyts dit (in tijden van klimaatbewustzijn en betonstop) effectief wil doen, zullen Climaxi en een aantal buurtbewoners zich verplicht zien ook tegen deze vergunning beroep aan te tekenen bij de Raad van State.”

X