Frederik Van Boven pakt voor 2de jaar op rij de Europese Titel bij de VWF

Vorig jaar in augustus pakte Fre VB de EK titel te Aalst, maar door de aanpassing op de kalender van de VWF viel het EK reeds op paasmaandag 22/04 te Hemelveerdegem op een selectieve omloop.    
De volledige ploeg was enorm gebrand om de titel in de ploeg te houden. En als het even kon Frederik terug aan de titel te helpen. Want uiteindelijk kon hij die slechts 5 a 6 keer dragen in competitie. Met 6 renners gingen we van start van het Reynaerts – VDM CT. Het was de opdracht om de koers onder controle te houden en zorgen dat we steeds in een gunstige positie zaten om evt af te werken. De koers zat redelijk op slot en wegrijden lukte zeer moeilijk, meer als 15sec werd er nooit bij elkaar gereden. Uiteindelijk werd alles beslist in de finale ronde en plaatste Guust de Smul een versnelling en Fre reageerde vlot. Hij wist dat Guust een topper is en een goede metgezel, ook Kjell de Potter kwam nog aansluiten en zo reden 3 sterke renners weg en leek het podium weg. De Potter moest de rol lossen of had iets voor waardoor hij vooraan er niet meer bij was. Frederik kon op de laatste klim naar de aankomst De Smul van zich af schudden en reed solo naar een 2de dik verdiende titel op rij. De Smul werd nog 2de en Gianni Cooman maakte het podium compleet. We plaatsten als ploeg met een sterke Nico Peeters op de 7de plaats nog een 2de man in de top 10. Kjell Power werd 15de, Daan Smetryns 25ste en Bart Vral 32ste. Een sterk collectief zorgde mede voor de overwinning. Ons teamwerk zorgt hier en daar voor wat frustraties in koers maar uiteindelijk zijn het toch de sterke mannen die het halen. En op die manier pakte we een 4de zege voor de ploeg en pakt Fre zijn 2de van het seizoen. De ploegleiding is enorm fier op deze hechte groep. En dat werd ook duidelijk op het after EK feestje dat snel op poten werd gezet. Ook willen we onze talrijke supporters die telkens weer op post zijn bedanken. Ook daar word als 1 team gewerkt om de renners van drank te voorzien, foto’s te maken en ze naar voor te stuwen. Een dikke merci is op zijn plaats.  
Als slot merci en proficiat aan Frederik Van Boven met het behalen van je 2de titel op rij.   (David Dumortier )