Zottegemse Brakelhoen in chocolade woog…. 14,485 kg!

Dinsdag 23 april werden de winnaars bekendgemaakt van de paaswedstrijd georganiseerd door Bakkerij Sint-Anna en restaurant Meat 44 in Zottegem en B&B de Brakelhoen in Brakel.

2 Zottegemse en 1 Brakels bedrijf sloegen de handen in elkaar om een wedstrijd ineen te boksen met 3 leuke prijzen. Prijs 1 was een overnachting in B&B de Brakelhoen
Prijs 2 een etentje bij Meat44. Prijs 3 was een reuze chocolade versie van de kip, de Brakelhoen gemaakt door Bakkerij Sint-Anna. Om te winnen moest je het gewicht van het chocoladesierstuk juist schatten en gokken hoeveel mensen zouden deelnemen aan de actie. De actie bleek een groot succes want zo’n 585 mensen waagden hun kans. De vraag van het gewicht bleek echter niet simpel. De kip woog 14,485 kg en de gokjes waren zeer uiteenlopend. Uiteindelijk werden toch 3 winnaars gekozen die er enorm dicht bijzaten. De familie Herteghonne won het etentje bij Meat44. De overnachting in B&B de Brakelhoen was voor de familie Van den Bosch. De chocolade creatie van Bakkerij Sint-Anna ging naar Jan Vandesande.

X