Nieuwe songs enthousiast onthaald

Staande ovatie voor Sabien Tiels
In een wervelwind van songs en geflankeerd door vier uitstekende muzikanten, maakte Sabien Tiels meteen duidelijk dat ze onbetwistbaar een formidabele singer-songwriter is. Een sterke persoonlijkheid en talentrijk. Je bent vlug in de ban van Sabien. Haar warme stem laat je niet onverschillig. Ze brengt een heel warm gevoel over. Zangeres pur sang Sabien Tiels kreeg na afloop lovende kritieken én een welverdiende staande ovatie. (Reporter 17, foto’s ch)

De veelzijdige Sabien Tiels bracht in avant — première in GC De Kluize in Scheldewindeke een resem songs van haar nieuwe album ‘LICHT’. Een perfect optreden. Getekend Sabien Tiels. Voor minder gaat charmante Sabien niet. Met de nummers ‘Hier en nu’ en ‘Ik wil alleen maar zijn’, wordt meteen duidelijk dat het publiek een genietbare avond wacht. Stond daar een klassenvrouw te performen? Alleszins. Het concert was gepolijst, mooi uitgebouwd en netjes ingedeeld in twee blokken. In de zaal fans uit zowat alle Vlaamse provincies. Een concert van Sabien Tiels is vooral luisteren, kijken en genieten. ‘Ster’ Sabien Tiels heeft al lang geleerd wat een optreden inhoudt. Met een gebalanceerde verzameling songs kan het echt niet fout lopen. Uitstekende bindteksten. Dat Sabien met hart en ziel piano speelt en zingt, straalt er van af. Als een geoliede machine heeft ze niet veel nodig om het heel aandachtig publiek bij het nekvel te grijpen. Energie die zichtbaar wordt. Vol overgave. Staat ontspannen op het podium. Ze legt met zichtbaar genoegen contact met het publiek. Sabien Tiels heeft een hartverwarmende stem, beheerst perfect het Nederlands. Een woordkunstenares. Het publiek kreeg een heerlijk concert van Sabien Tiels. Innemende, gevoelige meeslepende liedjes. In de creatieve Sabien Tiels zit nog het heilige vuur. Kippenvelmomenten. Rakende songs. We zagen hier en daar iemand een traantje wegpinken. De topsongs blijven uit haar pen vloeien. Kunst, met grote K. Een portie Sabien Tiels doet wonderen. In haar carrière bracht ze al tal van meesterwerkjes uit. In haar topnummers lijkt het of ze schildert met woorden, akkoorden en melodie ën. Voorzien van een tekst die telkens weer schittert door zijn originaliteit. Ze bracht ook een gewaagde versie van één van haar bekendste nummers ‘Trein’. Heel gedurfd. Sabien Tiels, een geluid apart. Haar stijl werkt. Heeft charisma. Komt heel gewoon over. Eenvoud siert haar. Spontaan. Het publiek vroeg en kreeg een paar bisnummers. Ze eindigde sterk met ‘Hou je morgen nog van mij?’. Jazeker, Sabien. Het publiek bedankte meermaals met een warm applaus én finaal met een welverdiende staande ovatie. ‘Licht’ is een sterk album. Klasse drijft altijd boven.         Reporter 17
X