18de Reuzenmeifeest op en rond het Munteplein

De Muntese reuzen heerste zondag 5 mei van 14 uur tot 17.30 uur over het Munteplein. Ook de meiboom werd geplaatst.

Munte heeft nogal wat reuzen en die komen nog eens allemaal op hun paasbest naar buiten. Rond het gebeuren is er heel wat randanimatie. Voorts kun je op en om het plein weer tal van tentoonstellingen bezoeken, hoe maakt u het, in de kerk en de oude Pastorie. Zo wat er een pottendraaier en een steenkapper aan het werk. De tentoonstelling die door de Muntenaar werd samengesteld in het kader van erfgoeddag “Hoe maakt u het?”; van alle gekende en minder gekende, bestaande en verloren gegane beroepen en ambachten in het Merelbeekse. Wie waren ze en wie zijn ze, vandaag? De reuzen stonden opgesteld in de kerk vanwege de weersomstandigheden.

Opendeurdag
In de Landelijke Steinerschool Munte was het opendeurdag met tal van optredens, met liedjes door de kinderen van de lagere school, reuzenvolksspelen, bellen blazen, bijenwas-tafel enz…
Op het dorpsplein had ook een rommelmarktje plaats. Rond 15 u danste de 4 klas de meiboomdans, daarna kon je nog genieten van de Nero’s wafelenbak