Proper Merelbeke lopers ruimen zwerfvuil.

Inwoner van Merelbeke, Tim Van den Bussche zou u graag willen uitnodigen voor het maandelijks evenement zwerfvuil ruimen, die iedere 1ste zondag van de maand van start gaat, onder de naam van    Proper Merelbeke lopers.  Het eerste event ging door op 5 mei aan het Gito er werd voor een uurtje zwerfvuil geruimd in deze buurt. Volgt evenement 2 of 9 juni.

Uit eigen overtuiging en sensibilisering ben ik gestart met een actie om elke maand zwerfvuil te gaan op ruimen elke 1 ste zondag van de maand, dit gesteund door inwoners en de gemeente die instaat voor het materiaal en de ophalen van het verzamelde afval. De bedoeling is iedereen duidelijk te maken dat vuil op straat gooien gewoon niet kan en dat dit dan ook veel verder gaat dan enkel het papiertje zelf. Het is niet alleen belastend voor de flora en fauna maar ook komt het afval in de waterlopen terecht. Die op zijn beurt extra belasting bezorgen op de rioleringen, het water en uiteindelijk het zuiveringsstation die instaat om ons uiteindelijk drinkbaar water te leveren. Mensen moeten stilstaan dat dit niet zo maar een evidentie is dat er zo maar proper water uit de kraan komt maar dat dit veel geld en energie kost. Door al

geen zwerfvuil meer te hebben op de straten, bespaar je uiteindelijk geld en energie om het water te zuiveren. Ook zou ik graag naar de toekomst willen kijken of we onze gemeente nog klimaat neutraler kunnen krijgen door af te toetsen met de bewoners of een project met elektrisch autodelen per straat een mogelijkheid verschaft; zo bespaar je op de drukte van de huidige mobiliteit, is het milieuvriendelijker en kunnen mensen hun 2de auto, die ze nu in bezit hebben, voor recreatief gebruik laten staan om gebruik te maken van deze deelauto’s.

Je kan onze acties volgen op onze FB PAGINA, PROPER MERELBEKE LOPERS.

het resultaat van 1ste actie rond Gito Merelbeke