Spina Bifida en Hydrocephalus vieren hun 40 jarig bestaan in De Kluize

Op zondag 28 April 2019 vierde de vereniging voor Spina Bifida en Hydrocephalus haar 40 jarig bestaan in De Kluize in Scheldewindeke.De vereniging werd in 1979 opgericht door enkele ouders van kinderen met Spina Bifida .In 1981 werd deze feitelijke vereniging een VZW.De vereniging organiseert sedert haar oprichting activiteiten voor alle leeftijdsgroepen binnen haar ledenbestand en de werking wordt vooral gedragen door de vele vrijwilligers.De vereniging is tevens lid van de internationale federatie voor Spina Bifida (IF) ,die zowel binnen als buiten Europa ,leden samen brengt in werkgroepen en internationale congressen organiseert.Naast de ondersteuning van kinderen met Spina Bifida en hun families in Vlaanderen zet de vereniging zich ook in voor lotgenoten in het Zuiden(Rwanda en Uganda).