Week van de Opvoeding

Gevarieerd programma voor ouders én kinderen tijdens Week van de Opvoeding

Week van de Opvoeding

De Week van de Opvoeding  (van 16 tot 23 mei)    wil opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar maken.  Dit jaar werd gekozen voor het thema ‘Opvoeden, dat doen we samen’.  “Kinderen opvoeden is zeker niet altijd even gemakkelijk. Elke ouder zit wel eens met zijn handen in het haar en kan wel wat extra ondersteuning of raad gebruiken. Daarom bieden we als stad deze gratis sessies aan tijdens de Week van de Opvoeding” aldus Veerle Cosyns. “We hebben sessies die vooral geschikt zijn voor jonge ouders maar er is zeker ook gedacht aan de ouders met pubers.”

Het programma

Van donderdag 16 mei t.e.m. donderdag 23 mei organiseert Huis van het Kind activiteiten voor ouders en opvoeders, baby’s en kinderen. Babymassage, turnen voor peuters en (groot)ouders, een workshop basistechnieken grime en infoavonden over zindelijkheid in de peuterschool en cyberpesten staan op de planning. De activiteiten gaan door bij Kind en Gezin, in buitenschoolse kinderopvang ’t Kadeeken en stadslabo KAAi.

Kleurwedstrijd in Speelodroom
Speelotheek Speelodroom organiseert een kleurwedstrijd die loopt tot 12 juni. Je kan er een kleurplaat van de Week van de Opvoeding afhalen in ruil voor een leuke attentie. Er zijn met deze wedstrijd mooie prijzen te winnen, waaronder een jaarabonnement in Speelodroom!

Het volledige programma vind je via  https://www.sociaalhuisninove.be/week-van-de-opvoeding  en  de Facebookpagina van Huis van het Kind.